Христо Иванов трябва да разбере следното нещо - наше право е да

...
Христо Иванов трябва да разбере следното нещо - наше право е да
Коментари Харесай

Пеевски към Христо Иванов: Ако иска конституционна реформа, така ще бъде

" Христо Иванов трябва да разбере следното нещо - наше право е да решаваме кой ще взе участие в комисията. Ако желае да прави конституционна промяна, това по този начин ще бъде. Те не могат да бъдат морални съдници на който и да е било. "
Прочетете още
С тези думи пред публицисти депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски отговори на настояването на водача на Демократична България Христо Иванов да не взе участие в комисията на Народното събрание, която би трябвало да приготви промени в конституцията.

В началото на съвещанието на Народното събрание в четвъртък Иванов изчете специфична декларация от трибуната на Народното събрание. В нея, без да загатва името на Пеевски, той прикани Движение за права и свободи да го изтегли от конституционната комисия. Пеевски бе определен за член на комисията в сряда като размени различен народен представител от Движение за права и свободи.

" Отнасям се с почитание към правото на всяка парламентарна група да предлага членове на комисии, само че тази комисия не е като останалите. Трябва да подходим извънредно деликатно. Трябва да създадем старания форматът и съставът и да не провокират разделяне. Опитваме се да създадем базата да живеем всички дружно. Не става дума някой да бъде посочен с пръст, само че не и да рискуваме целият развой да е фокусиран върху един или двама души ", съобщи Христо Иванов от парламентарната естрада, което провокира и мненията на Делян Пеевски.

" Плюс това в предишното има доста образци, които демонстрират, че те не могат да бъдат морални съдници. Най-малкото Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на някой различен ", разгласи още Пеевски по адрес на водача на Демократична България.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък даде ясна поръчка, че придвижването няма да смени членовете си в конституционната комисия и акцентира, че Пеевски е изготвил промяната, която Демократична България към този момент намирали за " нелоша ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР